Art Plast

Art Plast Design

Despre

BIOGRAFIE

zeno-oprea

Nume:
OPREA
Prenume:
TRAIAN ZENO
Data nașterii:
26 Iunie 1968
Localitatea:
Sibiu
Județul:
Sibiu
Țara:
România
Studii:
Absolvent in 1990 al Școlii Populare de Artă-Sibiu, secția: Pictură.

Pictor executant, decorator al Teatrului „Radu Stanca” din Sibiu în perioada 1991-2000, executând decorul a peste 70 de spectacole de teatru, Festival de Teatru Național și Internațional, spectacole de dans precum și afișe și panouri publicitare ale acestora.

Pictor peisagist în special, executând orice fel de pictură pe suporturi diferite (pânză, carton, lemn, sticlă, ceramică, piatră, perete, reproduceri, pictură pe corp precum și grafică și desen).

Exceptând pictura pe sticlă care necesită culori și paste speciale, tablourile sunt lucrate în acrilice și ulei.

Peste 100 de tablouri vândute în țară precum și în străinătate: Germania, Austria, Franța, Slovacia, în mare parte executate pe bază de comandă.

A executat body painting-ul Paradei de Stradă din cadrul Programului “Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007” și a peste 1000 de măști ale carnavalului desfășurat în cadrul acestuia. Festivalul a avut un succes deosebit continuând colaborarea cu acesta și în anul 2008.

Participant la toate edițiile Festivalului Medieval de la Sighișoara și Sibiu, cu pictură pe corp și tatuaje temporare.

Executant de pictură miniaturală pe obiecte de decor și jucării în perioada 2000-2008, colaborând cu două firme europene din Germania, respectiv Austria.

Pictor scenograf al trupei de teatru-dans Cavalerii Ordinului Transilvaniei a C.S. Transilvania – Sibiu.